exercitiu de eu vechi

-Nu te mai stramba in poze!

Mi-am dorit cu tot dinadinsul sa fiu frumoasa, SA FIU FRUMOASA. PRICEPI? Nu m-a inteles nimeni atunci, caci, negresit sufeream din neputinta de a fi frumoasa, dar mai presus de orice si, desigur, fara a ma dumeri la timp, eu voiam sa-mi exercit farmecul ce mi-a fost stirbit cu brutalitate inca din copilarie (dar de care dispun si acum din plin, din simplul fapt ca nu am abuzat de el). Mi-au pus aparat dentar. Da, ba! Mie, copilei care poseda cea mai autentica incredere in sine si capabila de un intreg compendiu al expresiilor faciale, capabila sa-si  exercitate ne-ne-ne-nebuniaaaa la nivelul trupului prin strambaturi si dans. Da, ba, patru ani am purtat un aparat dentar care m-a facut sa zambesc ca o pizdulica frustrata in poze si mi-au fost exploatate latura pragmatica, umorul negru si sarcasmul. Au omis, dragii de ei, ca-s om si-s sentiment amestecat in borcan de piele si carne.

VREAU SA FIU FRUMOASA, MA AUUUUUZI?

„Nu te mai stramba in poze”. Ma cred frumoasa. Imi admir trasaturile in oglinda. Sunt frumoasa, am expresivitate. Bolnava de narcisism… dar, dar n-am sani frumosi sau ten curat, laptos, n-am nici macar ochi frumosi, am ochi ce cugeta,ochi ce viseaza(ce cliseic!), ce emana esenta. VREAU SA EMAN ESENTA?

NUUU

VREI SA FII FRUMOASA. FII FRUMOASA. FEMEIE, FRUMOASA. FRUMOASA frumoasa frumoasa frumoasa, sunt frumoasa, sunt expresiva? sunt frumoasa

-Ce frumoasa esti, rusiarg, arati la fel in toate pozele

-Nu-i asa? M-am chinuit forte mult

-Sunt perfecte.

N-am sprancene pensate conform regulilor impuse de cosmetica sau machiaj, sau… mama lor, regulile conform caruia ar trebui sa ma pensez. Ma pensez singura, uneori ma holbez la felul in care venisoarele ce se profileaza pe globul ocular cel umed si plangacios, se umfla si se inrosesc. Ce amuzant e ca ma pensez nu ca sa fiu frumoasa. frumoasa frumoasa frumoasa, asta-i alta poveste, somn usor, frumoaso.

Fato?

tumblr_majx1wtPqS1rds5fbo1_1280

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s