Steluta din palma (pentru M.)

Intr-o dimineata de septembrie m-am speriat privindu-mi palma din care, misterioasa si tacuta, ma privea cu ochi rugatori o steluta. Aparuse cumva ca din neant, in cutele fine ce se intrepatrund speriate precum strazile haotice ale unui oras zgomotos. Sa fi fost acolo dintotdeauna, n-as crede, dar ma tem sa cred ca a aparut deodata, gravata in pielea mea de strugure blond. Inlocuieste pur o absenta dorita, dar nu-i suficient de vesela pe cat mi-as dori, iar sufletul pare ca-i e acoperit de carbune negru, vibrand adesea a semne de intrebare, tresarind ca o frunza in vant cand cineva ii sufla o vorba mai aspra. Si cum ai putea sa-i vorbesti asa stelutei mele cand buzele ii sunt arse si tremura a indurare, iar ochii a caror culoare nu mi-o amintesc adapostesc in caldura lor o frumusete dureroasa, de stejar doborat de furtuna?
Uneori mi-e dor de ea si n-o pot gasi printre liniile din palma mea, e un parfum abia intalnit si regasit intr-un metrou aglomerat. Nimic din otelul metroului nu-mi amintea de ea, insa complexitatatea fiintei ei fragile ma ducea prea des cu gandul la o intreaga harta a lumii, gata sa tresara la fiecare atingere, gata sa convietuiasca umil cu fericirea mea. Si totusi.
Ma iubeste trista cu docilitatea unei femei de casa buna, palind in adancurile mele. Si-mi poarta de grija chiar si cand nu-mi aude glasul ori rasul agitat, bataile inimii sau vibratiile nervilor iritati.
Steluta mea are un suflet ca o liniste de ploi in ferestre si a unui foc dintr-o soba veche ce recapata umbra tacerilor de odinioara pe care le regasesti, fara sa vrei, doar in sanul familiei de altadata. Si are un nume atat de frumos, draga mea M. …

image

Sursa pozei AICI.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s