Maturizează-te?

…nu îți pierde inocența.
Trăiește. Acumulează cunoștințe din toate domeniile, fii tânăr, asumă-ți toate riscurile care se vor ivi vreodată în drumul vieții tale, învață să pierzi cu zâmbetul pe buze, câștigă și bucură-te de munca ta, iubește, iartă întotdeauna, urăște, fii un om de succes, ascultă muzică, urlă și distruge, îmbracă-te în frică, fumează, transformă-ți calmul în adrenalină, aleargă până când picioarele tale nu vor mai putea să te țină și până când plămânii tăi vor fi lipsiți de suflu, depășește-ți toate limitele, fii fără limite, iubește iar, scrie, scrie tot ce vrei, tot ce gândești… doar scrie, dansează fie că știi sau nu, fă dragoste, citește mereu, citește întotdeauna când ai timp liber, fii mincinos, cântă cu tot sufletul, respiră bucuria, respiră aerul, respiră fumul de țigară și învață să respiri, fii copil, privește așa cum nu ai făcut-o niciodată, analizează și caută detaliile,găsește-ți liniștea, pacea, acordă-i sufletului tău hrana de care are nevoie, fii blând, fii pașnic, zâmbește din toată inima, fii bogat sau fii sărac lipit pământului, fii diferit ,adoptă animale și iubește-le,fii fericit, împlinit, transformă-ți trupul în templu, fii bărbat, fii femeie, roagă-te și crede sau fă anarhie, distrează-te, călătorește, fii normal, îmbracă-te prost sau îmbracă-te conform modei, prostește-te precum un copil, săruta-te ca și cum ar fi ultima oară, fii actor, calmează-te și zâmbește, mănâncă cu poftă, fii nebun, folosește-ți conștientul la maxim, , fii ciudat, dormi oriunde și profund, iubește somnul, creează, încheagă prietenii sau transformă oamenii din jurul tău în inamici, fii bunic(ă), mamă ori tată, frate sau soră, adaptează-te, enervează-te și distruge, râzi, râzi până când vei simți că te doare burta, iar ochii îți vor fi plini de lacrimi, fă-ți griji, fii bătrân, construiește-ți o carieră, fă un copil, fă doi, fă cincizezi de copii sau adoptă-i, bea și îmbată-te sau gustă apa de izvor, simte-i răceala, învață,simte totul puternic, nebunește, descoperă, încearcă să descoperi totul, caută necontenit, îngrijorează-te, gustă succesul, privește-te în oglindă, iubește-te și respectă-te, iubește-ți corpul și îngrijește-l, căci este singurul trup în care sufletul tău sălășluiește, acceptă oamenii și lucrurile din jurul tău, revoltă-te, amăgește,  fii om…fii liber.  Fiind liber te vei maturiza, dar nu îți vei pierde inocența.

Am tot remarcat în ultimul timp cum foarte multe persoane s-au maturizat brusc, adoptând o atitudine și un aparent mod echilibrat de gândire ce debordează de idei preconcepute, începând de la haine până la anumite limite prostești auto-impuse.

Când vei dori să scapi de lanțurile limitelor tale, va fi  prea târziu căci deja vei fi trăit într-o societate în care oamenii din jurul tău îți cunosc deprinderile și modul de a gândi, astfel intervenind sute de alte granițe și norme sociale din pricina cărora tu nu vei putea fi liber, incapabil fiind să le depășești, nefiind deprins cu încălcarea regulilor. Nu promovez haosul, nu sunt nici eu o ciudată capabilă de lucruri mărețe, cu o minte sclipitoare și un comportament foarte diferit, însă ceea ce mă face unică este faptul că îmi conștientizez individualitatea și libertatea pe care o dețin. Sunt un om fericit, un om care nu crede în prea multe reguli și care zâmbește și iubește necondiționat. Mi s-a spus adesea că sunt prea blândă ori că mă prostesc prea mult…Sunt exact cine și ce vreau să fiu. Tu ai încercat vreodată?

Urmează-ți visele și nu te desconsidera, nu-ți uita delirul sufletului ce mocnește continuu înlăuntrul tău și nu-ți pierde candoarea… Și iată că revin la ceea ce am spus la începutul articolului. Maturizează-te, dar nu îți pierde candoarea. Nu-ți uita originile, nu critica oamenii și iubește-ți pământul natal. Umblă munții și nu mall-urile, bate nisipul plajelor și nu cluburile de pe litoral și ascultă muzica ce-ți umblă prin urechi delirantă și nu ceea ce-ți impune radioul. Nu vreau să crezi că sunt o încuiată ce nu știe să-și trăiască viața de adolescentă…din contră. Și eu îmi cumpăr haine din mall, și eu ascult ocazional „€œce ascultă toată lumea” și merg în cluburi. Însă nu în asta îmi găsesc eu fericirea. Și am convingerea că dacă vei săpa adânc în interiorul ființei tale, nici tu nu ești pe deplin fericit făcând „ce face toată lumea”.Bucură-te de viață ca un copil, dar maturizează-te, acumulând experiențe. Maturitatea nu înseamnă neapărat seriozitate și eleganța hainelor pe care ți le alegi…
Înseamnă să trăiești.
DSC_0105

Reclame

3 comentarii la “Maturizează-te?

  1. Ally spune:

    Esenţa vieţii destăinuită printr-un joc ritmic dar atât de lin al cuvintelor…Foarte frumos, Ştefy! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s